Chocolade Fudge Gembertaart

Een heerlijke chocolade taart, met een pittig kantje ;-)

Ingrediënten:

Bodem:

1 pak suikervrije (spelt)biscuitjes

75 gram roomboter of (geurloze) kokosolie

30 gram amandelmeel

1 cm geraspte gember/ 2 druppels Do Terra Ginger etherische olie

Topping:

125 gram dadels

100 ml (spelt)room

50 gram cacao

75 gram (geurloze) kokosolie

handjevol nootjes ter decoratie

Bereiden:

Hak de koekjes fijn in de keukenmachine of met een vijzel (ook afhankelijk van of je een hele fijne bodem wilt, of houdt van meer grove stukjes) en meng dit met het amandelmeel en de gember.

Smelt de boter of kokosolie op laag vuur en meng dit door de koekkruimels. Verspreid dit over een ingevette taartbodem (of gebruik bakpapier, ik vind dit echt fantastisch werken om de taart goed uit z'n vorm te krijgen) en zet in de koelkast om hard te worden. Maak in de tussentijd de topping klaar. Hak de dadels in de keukenmachine. Smelt de kokosolie op laag vuur en meng dit samen met de dadels, de cacao en de room tot een glad mengsel. Even snoepen... Dat doe ik ook. Haal de bodem uit de koelkast en spreid de topping hier gelijkmatig over uit. Decoreer met nootjes of cacaoboter rasp tot een onweerstaanbare, overheerlijke chocolade taart. Genieten maar!

Let op!

Do Terra Ginger etherische olie niet vervangen door gemberolie van een ander merk. Deze is waarschijnlijk niet inwendig te gebruiken en dus niet geschikt om te verwerken in het eten. Nieuwsgierig naar Do Terra? Klik hier.

Variatie:

Ook zonder gember is dit een heerlijke taart. Het contrast tussen de krokante bodem en smeuïge topping is sowieso heerlijk!

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Facebook - White Circle

©2020 Marre Bouwhuis

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now